سه‌شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۹
۰ نفر

همشهری آنلاین: چای سیاه پُرمصرف‌ترین نوشیدنی بعد از آب در جهان است و مدت‎هاست که دو خاصیت چای سیاه یعنی خاصیت آنتی اکسیدانی و تقویت سیستم ایمنی بدن شناخته شده است.

به گزارش تسنيم به نقل از سایت انجمن تحقیقات طب سنتی ایران، به تازگي خاصیت ضد فشار خون و نیز خاصیت کنترل دیابت این فرآورده مورد توجه قرار گرفته است. همه انواع چاى از نظر طبیعت گرم و خشک است و از نظر خواص، مقوى روح، فکر، معده و نیروى جنسى سردمزاجان است.

خاصیت ضددیابتی چای مربوط به پلی ساکاریدهای آن است که موجب تأخیر در جذب گلوکز از روده می‎شوند. این پلی ساکاریدها در چای سبز نیز موجود هستند ولی میزان این پلی ساکاریدها در چای سیاه از بقیه انواع چای بیشتر است.

پلی ساکاریدهای چای علاوه بر تأخیر جذب گلوکز در مهار اثر رادیکال‎های آزاد، که در بروز بیماری‎های سرطانی و آرتریت روماتوئید نقش دارند، موثر هستند.

چاي، بازکننده گرفتگى‎ها و انسداد و اعتدال دهنده اخلاط و رقیق کننده مواد غلیظه و معرق و مدر است؛ سردرد را تسکین مى‎دهد و عطش کاذب را رفع مى‎کند.

خوردن انواع چاى به صورت بسیار گرم مضر است به خصوص در فصل گرما و براى مزاج‎هاى گرم و جوانان، اگر بعد از طعام گرم خورده شود مفید است.

خوردن چاى بعد از طعام سنگین و پرچرب باعث سهولت هضم آن مى‎شود. بهترین اصلاح‌کننده چاى براى گرم مزاجان این است که با فوفل و شیرین بخورند، ولى براى سردمزاجان خوردن با مشک، قرنفل، بادیان ختائى، زنجبیل و دارچین توصیه مى‎شود.

کد خبر 288152

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha